Kraamafdeling opgestart...

16 maart 2020

Kraamafdeling opgestart...

Coronacrisis of niet... daar houdt moeder natuur geen rekening mee. De afgelopen weken kregen we zo al heel wat babydieren binnen: 5 eekhoorns, 14 haasjes en 1 konijn.

Traditioneel zijn de haasjes de eerste jonge dieren die onze hulp nodig hebben, hoewel... Haasjes worden nog al te vaak onterecht meegenomen omdat mensen denken dat ze hulpeloos zijn. Dat klopt echter niet. Haasjes zijn vlak na de geboorte al erg zelfstandig en moederhaas komt slechts enkele keren per dag langs om melk te geven. Voor de rest kunnen de haasjes zichzelf best redden. Ook eekhoorns zijn er elk jaar vrij vroeg bij en met het betere weer en het Coronavirus in het land, zoeken de mensen de natuur op ter ontspanning en vinden ze sneller jonge dieren in nood.

Belangrijk om weten: probeer nooit zelf jonge dieren groot te brengen. Dit is specialistenwerk en vergt heel wat materiaal, correcte voeding en vooral ervaring. Onmisbaar voor het grootbrengen van jonge dieren zijn couveuses. We waren dan ook blij verrast toen we 3 couveuses mochten ontvangen van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). Deze toestellen zijn afgeschreven voor de 'menselijke' geneeskunde, maar doen nog prima dienst voor onze jonge wilde dieren. Ook de couveuses die reeds in ons bezit waren, werden gratis gecontroleerd en hersteld door de firma Dräger.

Onze winkel mag momenteel dan wel gesloten zijn ten gevolge van het Coronavirus, ons centrum blijft steeds open voor het binnenbrengen van zieke, gewonde of jonge dieren...

Dankzij het ZOL en de firma Dräger kunnen we dit jaar weer vele honderden jonge dieren grootbrengen in onze couveuses...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!