Krokodillen en een alligator opgevangen

Vandaag ving het Natuurhulpcentrum elf krokodillen en één alligator weg uit een villa in Lapscheure (Damme). Dit gebeurde op vraag van de Federale Gerechtelijke Politie dienst Leefmilieu. De dieren krijgen bij ons voorlopig onderdak.

De reptielen, volgens de eigenaar nijlkrokodillen en een alligator, werden gevonden tijdens een huiszoeking bij een Duitser die verdacht werd van fraude. De dieren leefden in erbarmelijke omstandigheden. Zo troffen we 5 krododillen van 1m lang aan in de douche en zat er een alligator op enkele dekens in een lege slaapkamer. Een aquarium waar eerst twee krokodillen in bleken te zitten zaten uiteindelijk vijf stuks op elkaar gepakt.

De Duitse eigenaar kon geen CITES papieren voorleggen, had geen milieuvergunning en wordt bovendien aangeklaagd voor dierenverwaarlozing. Bovendien kunnen deze dieren erg gevaarlijk zijn. De grote villa met luxewagens staat in schril contrast met de omstandigheden waarin de dieren moesten leven. Onbegrijpelijk dat iemand met zoveel kapitaal zijn dieren op dergelijke manier huisvest.

Voorlopig verblijven de dieren ter observatie op onze spoedafdeling. De dierenarts zal morgen hun gezondheid nagaan en er zal onderzocht worden of de dieren gechipt zijn. Ondertussen werd in een grote binnenkooi een waterbassin gemaakt en draait de vloerverwarming op volle toeren om het water opgewarmd te krijgen. Van zodra de temperaturen in de kooi voldoende zijn zullen de dieren verhuizen naar ruimere kooien.

Wat er met de dieren moet gebeuren zal het gerecht nu moeten beslissen. Indien de reptielen worden vrijgegeven, zal het Natuurhulpcentrum er een nieuwe thuis voor zoeken in een dierentuin of gespecialiseerd opvangcentrum.

Album '11 Nijlkrokodillen 22/12/2011'

In een villa in Lapscheure werden bij een controle maar liefst 11 nijlkrokodillen en een Amerikaanse alligator aangetroffen in een vuile douche, een slaapkamer en piepkleine aquaria. Medewerkers van het Natuurhulpcentrum gingen de dieren halen.

Krokodillen en een alligator opgevangen

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..