Krokodillen zijn gesetteld...

De in beslag genomen krokodillen hebben kennis mogen maken met hun nieuw verblijf...

De 11 nijlkrokodillen en de Amerikaanse alligator die donderdag in beslag werden genomen in een villa in Lapscheure, zijn dit weekend geplaatst in hun nieuw verblijf. Na een maandenlang verblijf in een vuile douche, een smerige aquarium of een veel te kleine slaapkamer, mochten de dieren eindelijk terug genieten van wat ruimte en een heus zwembad!.

Onze medewerkers van de technische dienst hebben enkele dagen keihard gewerkt om één van onze CITES-kooien om te toveren tot een heus "krokodillenparadijs". Eerste stap was het bouwen van een zwembad, aangezien krokodillen en alligators verzot zijn op water.  Vervolgens moest gezorgd worden dat de temperatuur hoog genoeg was, aangezien deze dieren toch altijd een minimumtemperatuur moeten hebben van 25°-30°, op sommige plekken zelfs nog hoger! Daarom werden warmtelampen opgehangen en platen getimmerd tegen de tralies om zo weinig mogelijk warmte te laten ontsnappen en werd de vloerverwarming ingeschakeld. 

Ook de temperatuur van het water in het speciaal gebouwde zwembad moest hoog genoeg zijn. Hiervoor kregen we de geweldige hulp van 2 firma's: De firma ASL-rent (www.asl-rent.be) uit Opglabbeek hielp ons met het ontwerpen van een circulatiesysteem voor het water, terwijl de firma Girama BVBA uit Opoeteren ons een verwarmingsketel schonk om dit circulerende water te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Hartelijk dank hiervoor!

Ondertussen hebben we ook goed nieuws gekregen, want de eigenaar van de reptielen deed afstand van zijn dieren waardoor wij nu de nieuwe eigenaar zijn en dus ook kunnen gaan zoeken naar een nieuwe definitieve thuis. Deze nieuwe thuis hebben we waarschijnlijk al gevonden in een mooi Duits opvangcentrum, dus we hopen dat dit triestige verhaal spoedig toch een happy end zal kennen!

Album '11 Nijlkrokodillen 22/12/2011'

In een villa in Lapscheure werden bij een controle maar liefst 11 nijlkrokodillen en een Amerikaanse alligator aangetroffen in een vuile douche, een slaapkamer en piepkleine aquaria. Medewerkers van het Natuurhulpcentrum gingen de dieren halen.

Krokodillen zijn gesetteld...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..