Krokodillenverhuis...

Gisteren verhuisden onze 11 Nijlkrokodillen naar hun nieuwe thuis in Duitsland.

De dieren werden in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen door speurders van de cel Fraude in een villa in Lapscheure. Zo zaten er bijvoorbeeld 5 dieren samen in een douche. Toen de politie ons contacteerde of we eventueel krokodillen konden opvangen gingen we eerst onze contacten aanspreken. Het Duitse reptielenopvangcentrum Sontra was onmiddellijk bereid de dieren in een later stadium van ons over te nemen.

Met dit in het achterhoofd lieten we de Federale gerechtelijke politie dienst Leefmilieu weten dat we hen wel uit de nood konden helpen. Een dag later werden de dieren ook daadwerkelijk in beslag genomen en tijdelijk gehuisvest in het Natuurhulpcentrum. Daarvoor werd een binnenkooi speciaal ingericht als krokodillenverblijf. De temperatuur liep er op tot 27°C en er werd een ondiep waterbassin gebouwd. Het water in dit bassin werd verwarmd met een oude stookolieketel. Op die manier konden de krokodillen zwemmen in lekker warm water van 25°C.

Ondertussen hadden wij tijd om de nodige toestemming te vragen aan de Belgische en de Duitse overheden. Ondanks de jaarwisseling kregen we snel toestemming en konden we een afspraak vastleggen met onze Duitse collega's. Gisteren werden de krokodillen dan gevangen en ingepakt. Hun bek werd eerst met verband dichtgebonden en -voor alle veiligheid- verstevigd met plakband. Vervolgens werden ze in dekens gewikkeld zodat ze warm bleven tijdens het transport.

Een verwarmde bestelwagen vertrok gisteren rond 11u richting Sontra in Duitsland. De reis verliep zonder problemen en in de namiddag kwamen de dieren aan in hun nieuwe thuis. Voorlopig zullen ze ook daar nog enkele weken in quarantaine verblijven alvorens door te schuiven naar hun grote verblijven.

Krokodillenverhuis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..