Laadpunt elektrische auto's geïnstalleerd

Sinds deze week beschikt het Natuurhulpcentrum over een eigen laadpunt voor elektrische wagens.

Niet dat ons centrum zelf beschikt over dergelijke wagens, maar wel onze collega's van de Nederlandse Dierenbescherming. Zij kregen via een project van de Postcode Loterij een aantal elektrische dierenambulances ter beschikking. De ambulances moeten vaak eerst nog de dieren in Nederland gaan ophalen om vervolgens met hun wagen vol wilde dieren naar Opglabbeek te rijden. Het is dus mogelijk dat de autonomie van de batterij onvoldoende is. Daarom liet Dierenbescherming Nederland in ons centrum een laadpunt installeren zodat hun elektrische wagens hier een extra 'stroominjectie' kunnen krijgen vooraleer ze terug rijden.

Alleszins leuk om te weten dat er vanaf nu heel wat gewonde wilde dieren uit Nederland bij ons terechtkomen met een uitstootvrije ambulance... De wagens worden opgeladen met de energie uit zonnepanelen en hebben zelf ook een zonnepaneel op het dak.

Laadpunt elektrische auto

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..