Laatste eekhoorns vrijgelaten...

20 september 2007

Laatste eekhoorns vrijgelaten...

Vandaag was het een heuglijke dag voor de laatste jonge eekhoorns van dit jaar. De diertjes werden in het voorjaar of zomer binnengebracht als piepklein nestjong en werden door onze zorgmoeders en -vaders met de papfles grootgebracht.

Na een periode van intensieve verzorging op de couveuseafdeling, werden de jonge eekhoorns in een ruimere kooi gehuisvest. Geleidelijk werd er overgestapt op vast voedsel en kregen ze meer en meer klimtakken ter beschikking.

Toen ze volledig zelfstandig aten werden ze verhuisd naar een ruime buitenkooi waar ze samen met soortgenoten leerden zelf eten zoeken. Verder konden ze in hun buitenkooi naar hartelust ravotten, klimmen en springen.

De jonge eekhoorns werden op ons nieuwe terrein vrijgelaten. Ze zullen nog een tijdje bijgevoerd worden totdat ze volledig op eigen benen kunnen staan. Het wandelpad op ons nieuwe terrein noemt dan ook toepasselijk 'eekhoorntjespad'.

Er zullen komende weken nog heel wat andere dieren worden vrijgelaten. Voor onze roofvogels wachten we nog op het oogsten van de maïs. De geoogste akkers lokken heel wat knaagdieren in het open veld en zo kunnen onze roofvogels gemakkelijker hun prooi vinden.

Ook u kan erbij zijn wanneer we onze roofvogels vrijlaten. De juiste datum en plaats zullen op onze website worden bekendgemaakt!
 

Laatste eekhoorns vrijgelaten...


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!