Landschildpadden op reis...

Vandaag vertrokken 15 landschildpadden op reis... De dieren zullen overgebracht worden naar een gespecialiseerd opvangcentrum in Spanje.

13 Griekse landschildpadden, 1 panterschildpad en een vierteenschildpad mochten vandaag op transport richting Almeria in Spanje. Daar zullen ze in het 'Amphibian & Reptile Conservation Center' de rest van hun leven kunnen doorbrengen in een geschikt Mediterraan klimaat.

De schildpadden werden gedurende afgelopen 2 jaar om diverse redenen opgevangen. Sommige werden afgestaan door de eigenaars, anderen werden gedumpt in een bos en nog anderen zijn afkomstig uit andere Vlaamse opvangcentra. Eén exemplaar werd zelfs overreden waardoor zijn schild een lelijke scheur vertoonde. Gelukkig kon het schild terug gelijmd worden en kon ook deze landschildpad mee naar Spanje.

Van de 10 Moorse landschildpadden die voorlopig nog in het Natuurhulpcentrum verblijven worden deze week DNA-stalen genomen. Die worden op de Universiteit van Gent onderzocht en getypeerd. Op die manier kunnen specialisten van de Rotterdam Zoo een goede bestemming vinden voor de dieren. Het wordt niet uitgesloten dat dieren die genetisch zuiver zijn terug vrij kunnen in een geschikt biotoop.

Landschildpadden op reis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..