Leeuw Ciam gearriveerd...

Gisteren berichtten we nog over een jonge leeuw die we gingen ophalen in Zuid-Frankrijk, ondertussen is het dier veilig en wel gearriveerd in het Natuurhulpcentrum.

Gisterenavond rond 23u arriveerde een ploeg van het Natuurhulpcentrum terug in Opglabbeek na een lange rit uit Zuid-Frankrijk. Daar werd Ciam, een 14 maand jonge mannetjesleeuw in beslag genomen.

De eigenaar had het dier naar eigen zeggen van een circus overgenomen. De leeuw werd al maandenlang gehouden in een kleine kooi in een achtertuintje, en moest daar uiteraard zo snel mogelijk weg.

Omdat we net vier grote leeuwen naar Schotland hebben gebracht, en dus een grote kooi vrij hebben, konden we de vraag voor opvang vanuit de Franse dierenrechtenorganisatie "30 millions d'amis" voor de opvang van het dier positief beantwoorden.

Maandagmorgen vertrok een driekoppig team vanuit het Natuurhulpcentrum om tien uur en 1100 km later in Zuid-Frankrijk aan te komen. Omdat de eigenaar van de leeuw erg agressief was en zijn leeuw koste wat kost wilde houden, werd de volgende morgen beslist om de eigenaar aan te houden totdat de leeuw weg was.

Enkele dierenartsen van de dierentuin van Montpellier verdoofden het dier, en niet veel later kon al aan de terugrit begonnen worden.

Ciam is gezond, maar heeft wel een oude wonde aan zijn poot die nog in detail bekeken moet worden. Bovendien is er ook een stukje uit zijn oor. De dader hiervan was een hyena die in hetzelfde circus verbleef...

Het was een lange rit, maar we zijn erg blij dat we deze leeuw een tijdelijke nieuwe thuis kunnen bieden. Tijdelijk, want voor ons start nu de zoektocht naar een nieuwe permanente, degelijke leeuwenthuis!

Kijk hieronder naar een filmpje van de reddingsactie.

Album 'Leeuw Ciam Zuid-Frankrijk'

Deze jonge mannetjesleeuw werd illegaal gehouden in een tuintje in een Zuid-Frans dorpje...

Leeuw Ciam gearriveerd...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..