Leeuw Simba verdoofd...

Vandaag moesten we onze leeuw Simba verdoven.

De plannen om Simba naar Malawi te brengen worden concreter, en als er geen onverwachte problemen opduiken mag hij binnen enkele maanden naar het Lilongwe Wildlife Center vertrekken.

Een leeuw naar Malawi brengen is niet zo simpel. Vooraleer de reis aangevat kan worden, moet Simba enerzijds gevasectomeerd worden om te voorkomen dat Simba voor nakomelingen kan zorgen, en anderzijds moet er een volledige gezondheidscheck gedaan worden. Eerst en vooral omwille van Simba zelf, maar ook om andere leeuwen te beschermen tegen mogelijke besmettelijke ziektes.


Het steriliseren is al een hele tijd geleden gedaan, maar vandaag werd Simba verdoofd om een algemene gezondheidscheck te doen. Met een verdovingspijltje werd Simba verdoofd, zodat onze dierenarts zijn werk veilig kon doen. Eerst werd bloed getrokken dat door een labo geanalyseerd gaat worden. Vervolgens werd de algemene toestand, zoals de ademhaling, gebit, lengte van de klauwen,... nagekeken.

Gelukkig bleek alles op het eerste zicht in orde te zijn. Nu is het enkel nog wachten op de resultaten van het bloedonderzoek, en eenmaal deze binnen zijn, kunnen we een vlucht boeken. Wordt vervolgd!

Kijk hieronder naar een filmpje van het onderzoek door onze dierenarts.

Simba verdoofd from Natuurhulpcentrum Opglabbeek on Vimeo.

Leeuw Simba verdoofd...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..