Leeuwen onderweg...

18 oktober 2015

Leeuwen onderweg...

Vanmorgen vroeg was er al een team van het Natuurhulpcentrum paraat om het laden van onze vier circusleeuwen vlot te laten verlopen.

Dierenarts Stef zorgde ervoor dat elk van de gigantische leeuwen (geschat op 300 kg elk) in een mum van tijd in dromenland waren. Een van de leeuwen, de leider van de groep, bood het langst weerstand tegen de verdoving. Maar uiteindelijk viel ook hij in een diepe slaap.

De verdoofde leeuwen werden vervolgens zorgvuldig in hun transportkooien geladen. Dit moest gebeuren met mankracht. Eén transporteerkist ging in onze eigen bestelwagen, de Five Sisters Zoo was er zelf met een wagen en Specialist Wildlife Services, een organisatie die dergelijke transporten regelt, had plaats voor 2 leeuwen. Deze karavaan vertrok om 8u richting Calais. Daar zullen ze de kanaaltunnel nemen onder de Noordzee. Er is zelfs geregeld dat onze colonne prioriteit heeft op deze trein.

Een goed half uur later zullen ze aankomen in het Verenigd Koninkrijk en dan is het nog 8 uur rijden tot aan hun nieuwe thuis: de Five Sisters Zoo in Schotland. We hopen alvast dat onze leeuwen het daar naar hun zin zullen hebben. Maar we zijn daar eigenlijk rotsvast van overtuigd als we zien hoeveel moeite deze mensen hebben gestoken in het bouwen van een prachtig leeuwencomplex...

Kijk hieronder naar het nieuwsbericht van TV Limburg over het transport.

Leeuwen onderweg...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!