Leeuwenverblijf Schotland: UPDATE

Enkele maanden geleden vonden we een nieuwe thuis voor onze 4 circusleeuwen: de Five Sisters Zoo in Schotland. Dit prachtige dierenpark hielp ook al om 3 bruine circusberen van ons te huisvesten.

De Five Sisters Zoo hanteert een bijzonder beleid als het aankomt op nieuwe dieren aannemen. Ze zoeken eerst dieren die een nieuwe thuis nodig hebben en geven daarbij de voorkeur aan dieren in opvangcentra. Vervolgens brengen ze de dieren een bezoekje om, samen met de verzorgers, hun gewoontes en gebruiken te leren kennen. Als laatste stap ontwerpen ze een kooi, op maat van hun nieuwe gasten. Een uitzonderlijke manier van werken die getuigt van hun grote betrokkenheid en bekommernis voor dieren in opvangcentra.

Momenteel zetten ze in Schotland alles op alles om het verblijf voor onze circusleeuwen dit najaar klaar te krijgen. Vandaag kregen we een foto waarop de stand van zaken te zien is. We schrokken zelf bij het zien van zo'n mooi verblijf. De kooi zal ongeveer 2 ha groot zijn en voorziet in een stuk bos, een waterval en een vijver. Rechtsonder ziet u het dak van de binnenverblijven. Wie meer wil weten over deze dierentuin en de vorderingen van de kooi kan terecht op hun website. www.fivesisterszoo.co.uk Ze doen bovendien nog een warme oproep tot steun om de kooi tijdig helemaal klaar te krijgen.

Zodra het einde van de bouwwerken in zicht is, kunnen wij beginnen plannen om onze 4 circusleeuwen van elk 300kg veilig in Schotland te krijgen. We gaan de transportkratten zelf maken en zullen ook zelf instaan voor het transport.

Het belooft alleszins een druk najaar te worden...

Leeuwenverblijf Schotland: UPDATE

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..