Leeuwenwelp gered uit appartement...

Een nachtmerrie die voor een leeuwenwelpje begon in een Parijse voorstad, komt nu gelukkig in Opglabbeek ten einde ...

Bang en amper 3 maanden oud, zo kunnen we dit leeuwenwelpje op het eerste zicht het best beschrijven. Hij is letterlijk nog maar een baby'tje en heeft jammer genoeg al veel moeten doorstaan. Zijn verhaal brengt ons naar een Parijse voorstad.

De lokale politie werd getipt dat iemand illegaal in het bezit was van een jonge leeuwenwelp. Hun tip kwam van ... Snapchat. De verdachte had een filmpje op deze sociale media-app gepost terwijl hij stoer met de leeuwenwelp omging: hij pronkte met het dier, schudde het heen en weer en gaf het enkele rake klappen met oude bokshandschoenen. Meteen werd een zoektocht naar de man ingezet en werd hij snel opgespoord én gearresteerd door de Franse politie.

De politie was tijdens de arrestie vergezeld door medewerkers van 30 Millions d'Amis en Réfuge de l'Arche die zich over de leeuwenwelp ontfermden. De jonge leeuw was uitgehongerd en gedehydrateerd. Met een metalen ketting rond de hals zat hij in een oude hondenkooi in het appartement van de man. Het bange dier mocht er enkel uitkomen als het tijd was voor een volgend socialmediafilmpje.

In het centrum van Réfuge de l'Arche werden de eerste zorgen toegediend en sinds gisterenavond is hij hier in het Natuurhulpcentrum. Zijn nachtmerrie is gelukkig voorbij. De man in kwestie begint echter aan de zijne: hij zal worden vervolgd voor dierenmishandeling en het illegaal bezit van dieren.

Bekijk hier het filmpje van onze collega's van 30 Millions d'Amis over de inbeslagname van de welp.

Leeuwenwelp gered uit appartement...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..