Leeuwinnen verhuizen naar opvang in Zuid-Afrika

Alpha en Cora, twee leeuwinnen die al sinds januari 2017 in het Natuurhulpcentrum verbleven, zijn vorige week verhuisd naar een leeuwenopvangcentrum in Zuid-Afrika. 

Het verhaal van Cora en Alpha begint in december 2016, wanneer we een wanhopige mail ontvangen van een dierenorganisatie in Spanje. De burgemeester van Almunecar (Zuid-Spanje) wilde graag een gemeentelijke zoo en dus werd er eentje gebouwd op een verlaten heuveltop. Maar ze hadden daar absoluut niet de juiste kennis om dieren te verzorgen of om een dergelijk park financieel te runnen. De boel ging enkele jaren later failliet en er stierven tientallen wilde dieren in het park. Na druk van de Spaanse dierenrechtenorganisatie werd besloten om dieren te herplaatsen, waarna Alpha en Cora in het Natuurhulpcentrum terechtkwamen.

Het duo zit nu uiteindelijk bijna drie jaar bij ons en al die tijd werd er achter de schermen gezocht naar een definitieve thuis voor hen. Dankzij de Born Free Foundation vonden we een prachtig gespecialiseerd opvangcentrum in Zuid-Afrika. Vorige week brak een belangrijke dag voor de leeuwinnen aan.  Dinsdag verhuisden ze eindelijk naar hun nieuwe thuis in het Panthera Africa Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika. Daar zullen ze omringd worden met de beste zorgen en mogen ze een luilekkerleventje leiden onder de Afrikaanse zon. Het tweetal is ondertussen bekomen van de lange reis en geniet nu met volle teugen van hun nieuwe luxeleventje... 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..