Lente in het Natuurhulpcentrum...

De lente is begonnen, en dit merken we ook in het Natuurhulpcentrum. Enkele couveuses zitten al vol jonge dieren, onze zorgmoeders en-vaders zijn terug in actie gekomen, en de spuitjes melk worden gevuld en terug bijgevuld…

Op dit moment hebben we een 15-tal jonge konijntjes, enkele jonge eekhoorntjes, het eerste jonge steenmartertje werd vorige week binnengebracht en het eerste haasje is zelfs al vrijgelaten.

Voor vele vogelsoorten is het nu nog wat vroeg om te broeden, maar toch hebben we al verschillende houtduiven en Turkse tortels. Ook bosuilen zijn er traditioneel vroeg bij. Onze eerste jonge bosuil begint ondertussen al mooie veren te krijgen.

Gisterenavond werd dan weer een jonge blauwe reiger binnengebracht. Het diertje was zo zwak dat we even vreesden voor zijn leven, maar na een nachtje onder een warmtelamp in onze Intensive Care-afdeling zit hij alweer mooi rechtop te wachten op een volgende vis…
 

Lente in het Natuurhulpcentrum...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..