Lente is in aantocht...

In het Natuurhulpcentrum werden al heel wat jonge zoogdieren binnengebracht. Elk diertje krijgt op regelmatige tijdstippen de voor hem speciaal samengestelde melk.

De lente is in aantocht, en dit merken we niet alleen aan de warmere buitentemperaturen! De laatste dagen kregen we al heel wat jonge dieren binnen in het Natuurhulpcentrum.

Onze couveuses zijn op dit moment bevolkt met 3 eekhoorntjes, 5 haasjes en 9 wilde konijntjes. De laatste nieuwkomers zijn 2 superschattige jonge vosjes. Zij zitten momenteel nog afgezonderd tot hun twee dagen durende ontwormingskuur achter de rug is. Als surrogaatmoeder hebben ze een pluchen vos waar ze zich lekker knus aan kunnen verwarmen.

Elk diertje krijgt op regelmatig speciaal voor hem samengestelde melk. Gewone koemelk is namelijk onverteerbaar voor bijna alle jonge zoogdieren. Ze krijgen er diarree van, en raken zo verzwakt dat ze meestal snel sterven.

Daarom is het superbelangrijk om jonge zoogdieren snel in het Natuurhulpcentrum binnen te brengen. Hier krijgen ze de gepaste voeding en groeien ze samen op met soortgenoten. Door het in contact komen met soortgenoten wordt voorkomen dat de dieren te gehecht raken aan mensen, en dus ongeschikt voor een leven in de vrije natuur.

We hebben dus al heel wat werk, en het broedseizoen is nog maar net begonnen...

Album 'Jonge vosjes'

Deze jonge vosjes werden in het Natuurhulpcentrum binnengebracht.

Lente is in aantocht...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..