Let op met verstekelingen...

Afgelopen dagen deden verschillende vakantiegangers een vreemde ontdekking. Drie gezinnen troffen verstekelingen aan in hun bagage. Het ging om twee schorpioenen en een Iberische pad die verzeild raakten in de bagage en ongewild werden meegebracht naar België.

Zo werd er een Iberische pad  aangetroffen in de tent van rugzaktoeristen die door de Spaanse Pyreneeën trokken. De mensen uit Kuringen brachten het amfibie naar het Natuurhulpcentrum. Slechter liep het af met een schorpioen die was meegereisd met een Turks gezin uit Koersel. Het gezin was een maand geleden op vakantie geweest in Turkije en ze troffen vandaag de schorpioen aan in hun woonkamer.. De man stuurde ons een filmpje door, maar dat was te onduidelijk om de juiste soort vast te stellen. Na het maken van het filmpje had hij het diertje echter plat getrapt.

Mensen uit Rosmalen in NL waren iets minder destructief en brachten gisteren een Italiaanse schorpioen bij ons binnen. Ook dit diertje was per ongeluk meegereisd. Deze schorpioenensoort heeft een lichaam van 2,5 centimeter, met daaraan een stekel van 1,5 centimeter. De steek van deze diertjes is voor de mens vrij ongevaarlijk.

Een gouden tip voor vakantiegangers: controleer je bagage uitgebreid vooraleer je naar huis vertrekt. Draai slaapzakken, tenten en grondzeilen binnenstebuiten, zo kom je, eenmaal thuis, niet voor verrassingen te staan...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..