Lucky de beer krijgt nieuwe kooi...

Vandaag werd Lucky, onze zwarte beer, verplaatst naar haar nieuwe buitenverblijf.

Ze werd eerst enkele dagen ondergebracht in onze nieuwe vleugel. Er moesten immers intern een aantal dieren verplaatst worden zodat we haar in een mooie buitenkooi konden huisvesten.

Reeds enkele dagen kreeg Lucky haar eten in een transporteerkist, zodat ze al wat kon wennen. Vandaag slaagden we erin haar zonder geweld in de kist krijgen. Ook de ketting rond haar nek werd losgeknipt.

De vroegere kooi van Simba werd helemaal omgebouwd tot berenkooi. Er werden zware boomstammen voorzien, klimplatformen en diverse schuilplaatsen.

Lucky wist niet wat haar overkwam en ging onmiddellijk op ontdekkingstocht. Voor haar is dit een wereld van verschil. Bij de dierentemmer waar ze in beslag werd genomen verbleef ze immers in een kil en donker stalletje.

Een rechter moet nu beslissen wat er met Lucky zal gebeuren. In tussentijd kan ze rustig opgroeien in ons berenbos...
 

Lucky de beer krijgt nieuwe kooi...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..