Lynxen verhuizen naar buitenverblijf...

Deze week verhuisden onze lynxen naar hun nieuwe buitenverblijf. Ze moesten tot nu in wettelijke quarantaine blijven omdat ze afkomstig zijn van een inbeslagname in het buitenland (Litouwen). 

Voor de lynxen zijn de koude temperaturen geen enkel probleem. In de natuur leven deze grote katten in erg afgelegen en koude streken in Noord- en Oost Europa. Uiteraard hebben ze in hun nieuwe buitenverblijf de mogelijkheid om de koude te ontvluchten in een verwarmd binnenhok. Omdat de dieren voor hun verhuis naar buiten toch verdoofd moesten, werden er DNA stalen genomen door het INBO (Instituut Natuur en Bosonderzoek). Op die manier komen we te weten van welke subpopulatie de dieren afkomstig zijn. Ook onderzoekers van de universiteit van Gent waren aanwezig om de katten te onderwerpen aan een hartonderzoek.

Het besneeuwde buitenverblijf vormde een prachtig toneel voor de lynxen die hun nieuwe verblijf uitgebreid verkenden...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..