Maatregelen tegen jachtongevallen grote flop...

Naar aanleiding van de vele jachtongevallen dit jaar heeft Vlaams Milieuminister Peeters een aantal maatregelen opgesteld.

Zo dienen jagers die in groep jagen, binnenkort een reflecterende band om hun hoed of arm te dragen. Ook de drijvers worden voorzien van een reflecterend vest.

Volgens ons garanderen deze maatregelen de veiligheid van de recreanten NIET. Maar zorgen ze enkel voor veiligheid binnen de jachtpartij zelf!

Alsof je niet geraakt kan worden door hagel afkomstig van een jager mèt fluoband?? Daarbovenop dienen individuele jagers geen fluoband te dragen!

Verder zullen er ook waarschuwingsborden geplaatst worden aan de rand van het jachtterrein.

Wat de juiste bedoeling is van deze borden is niet duidelijk. Wat moet een wandelaar bijvoorbeeld doen bij het zien van een dergelijk bord? In commandostijl over de grond kruipen tot een volgend bord hem geruststelt dat hij mag rechtstaan?

Dergelijke borden zijn enkel in het leven geroepen om de verantwoordelijkheid van de jagers af te schuiven. Bij een jachtongeval kan de jager steeds terugvallen op het waarschuwingsbord dat door het slachtoffer gepasseerd werd.

Verder dienen toekomstige jagers ook een test geweerbehandeling af te leggen om nog een jachtvergunning te krijgen.
Maar de 'geweerbehandeling' van de huidige jachtvergunninghouders wordt natuurlijk niet getest!

Deze maatregelen lijken wel uit een omgekeerde wereld te komen:
Het is niet de recreant die voorzichtig moet zijn, maar diegene die het wapen draagt!!
 

Maatregelen tegen jachtongevallen grote flop...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..