Man schiet gezin ganzen af in natuurgebied.

Toen enkele wandelaars hun dagelijkse route langs de Begijnenvijvers te Hechtel liepen, schrokken ze gisteren behoorlijk.

Ze werden immers opgeschrikt door schoten en de hagel vloog hen rond de oren. Ze zagen een man, gewapend met een jachtgeweer, op een gezin Canadese ganzen schieten. Hij slaagde erin beide ouders en 4 jongen te doden.

De politie werd verwittigd en die konden de vluchtende dader, na een zoektocht, niet terugvinden. Een man die met een jachtgeweer rondliep, maar niet de dader was, kwam er met een waarschuwing vanaf. Vermoedelijk vond de dader dat de dieren overlast veroorzaakten in het gebied.

Canadese ganzen mogen dan wel exotische vogels zijn, je op een dergelijke manier ontdoen van 'vervelende dieren' vinden wij absoluut niet kunnen. Bovendien is het gebied ingericht voor passieve recreatie en we denken niet dat dergelijke praktijken hier thuishoren. We hopen dan ook dat de dader alsnog gevat kan worden en onze vzw heeft beslist juridische stappen te nemen.

Man schiet gezin ganzen af in natuurgebied.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..