Mantelbavianen uitgezwaaid

Na een jaartje was het gisteren eindelijk zover: onze mantelbavianen vertrokken naar Stichting AAP in Nederland ...

Beide mantelbavianen verbleven illegaal bij een zware jongen in een klein dorpje in Bretagne, Frankrijk. Samen met de plaatselijke politie, onze Franse collega's van 30 Millions d'Amis en een dierenarts konden we de dieren verdoven en redden uit hun benarde situatie.

Eenmaal terug in het Natuurhulpcentrum genoten ze van de beste zorgen totdat een nieuwe thuis werd gevonden. Die nieuwe thuis ligt in Almere, bij het Nederlandse Stichting AAP. Het is een opvangcentrum waar we geregeld mee samenwerken, zowel voor apen als voor grotere en kleinere dieren.

Gisteren kwamen transporteurs van Stichting AAP de mantelbavianen ophalen. Bij Stichting AAP zullen ze deel uit maken van grote groepen mantelbavianen, totdat er geïntereseerde dierentuinen enkele dieren permanent kunnen huisvesten. In het wild leven ze ook in grote groepen, tot wel 100 individuen groot!

Hun voormalige verblijven zullen nu door onze medewerkers worden schoongemaakt en terug ingericht om de volgende dieren in nood te helpen!

Mantelbavianen uitgezwaaid

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..