Mao en Mia verhuizen naar buiten

Vorige week verhuisden leeuwen Mao en Mia van hun quarantaineverblijf naar ons leeuwenverblijf. Beide leeuwen hebben een zwaar leven achter de rug als 'acteurs' in een Franse filmstudio, maar kunnen nu tot rust komen in het Natuurhulpcentrum.

Een normale quarantaineperiode voor leeuwen duurt één maand, maar omdat de staart van Mao extra verzorging nodig had, bleef het leeuwenduo wat langer in onze quarantainekooien. Mao was er bij aankomst het ergst aan toe.  Zijn manen zaten vol klitten en modder, hij zakte door zijn achterpoten en hij had een lelijke wonde aan zijn staart. Tijdens de quarantaineperiode slaagden we erin Mao op te knappen, alleen zijn staart had wat meer tijd en verzorging nodig.

Dierenarts Stef gaf afgelopen vrijdag, na controle van Mao's staart, zijn goedkeuring voor de verhuis van de leeuwen naar hun buitenverblijf. Het was prachtig om te zien hoe de dieren nu genieten van een ruime buitenkooi, zacht hooi om op te liggen, boomstammen om hun nagels in te zetten en rustig liggen te soezen in de zon. Na alles wat ze hebben meegemaakt, hebben ze dat dubbel en dik verdiend!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..