Marter in klem...

Daarnet kregen we een verontrustend telefoontje uit Zonhoven. Iemand vond naast een voetbalveld een steenmarter met een klem rond één van zijn poten. In dergelijke gevallen is het belangrijk om zo snel mogelijk de klem te verwijderen, dus werd snel iemand naar daar gestuurd.

Wanneer dieren te lang in een klem vastzitten, gebeurt het soms dat ze uit wanhoop aan hun eigen poot beginnen te bijten, om toch maar te kunnen ontsnappen.

Daar aangekomen konden we de steenmarter snel vangen. De illegale klem werd verwijderd, en momenteel wordt de gebroken poot van de marter onderzocht door onze dierenarts. We hopen dat alles in orde komt, en dat we het dier binnenkort terug kunnen vrijlaten.

Niet alleen is het gebruiken van klemmen om marters en andere dieren te vangen volstrekt illegaal en dieronvriendelijk, bovendien is het erg gevaarlijk! Zeker in dit geval, waar de klem net naast een voetbalveld gelegd werd. Spelende kinderen kunnen op die manier hun vingers verliezen als ze de klem willen vastnemen!

Mensen die problemen hebben met steenmarters kunnen altijd een martertoestel of een marterspray gebruiken. Deze producten zijn heel efficiënt, diervriendelijk en goedkoop, en zijn altijd te verkrijgen in onze Natuurhulpcentrum-winkel.
 

Marter in klem...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..