Medewerkers van Natuurhulpcentrum in Kroatië...

Drie medewerkers van het Natuurhulpcentrum zijn met een zwaargeladen bestelwagen op terugreis vanuit Kroatië.

Enkele maanden geleden werden we gecontacteerd door onze collega's van Four Paws, een grote internationale dierenrechtenorganisatie. Een dierentuin in Kroatië ging zijn deuren sluiten, en een tijger en beermakaak waren dringend op zoek naar een nieuwe thuis.


We wisten toen dat we in het najaar vier leeuwen naar Schotland konden brengen, en dat we dus op relatief korte termijn een plek vrij hadden voor deze dieren.

Nu zijn we enkele maanden later, de leeuwen zijn naar Schotland en de papierwinkel is in orde gebracht, dus konden de tijger en makaak opgehaald worden. De heenrit heeft door zware sneeuwstormen enkele uren vertraging opgelopen, maar ondertussen zijn onze medewerkers vertrokken voor een 1600km lange terugrit, mét een enorme Siberische tijger en een beermakaak in de laadruimte.

De bedoeling is dat we de dieren, eenmaal in het Natuurhulpcentrum, grondig gaan nakijken. Zijn de dieren gezond, dan gaan we op zoek naar een nieuwe plek waar ze voor de rest van hun leven kunnen blijven.

Soms kan deze zoektocht erg lang duren, soms gaat het snel, maar alleszind gaan we ons uiterste best doen om ook deze dieren een goede toekomst te geven!

Medewerkers van Natuurhulpcentrum in Kroatië...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..