Mega-bomen geplant!

Vorige week was het groot feest hier in het Natuurhulpcentrum. We kregen immers twee nieuwe permanente bewoners voor op ons nieuwe terrein. Die kwamen er nadat we een hele tijd geleden eens met een van onze sponsors over onze nieuwe terreinen wandelden. Het viel toen op dat er vrijwel geen bomen stonden.

Onze bedoeling is natuurlijk om het terrein te vergroenen, maar om een grote boom te krijgen is er veel geduld nodig. Maar één van onze sponsors, een groot bomenliefhebber, verzekerde ons dat we zoveel geduld niet moesten hebben. En enkele weken geleden kregen we het heuglijke nieuws dat er twee grote bomen gesponsord werden!

Vorige week donderdag was het dan zover. In alle vroegte verscheen een enorme hijskraan en even later stonden er twee immense vrachtwagens voor onze gebouwen. Elke vrachtwagen vervoerde één boom. De grootste weegt ruim 11 ton en is een 60 jarige prachtige plataan. De tweede is een 35 jarige lindeboom. Het was geweldig om te zien hoe deze grote bomen door specialisten verplant werden. Wij kijken alvast uit naar wat extra schaduw op onze nieuwe terreinen en zijn blij met deze prachtige nieuwe corona-proof knuffelcontacten ! Kijk hieronder naar een leuk filmpje.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..