Mega-everzwijn aangereden...

Vrijdagavond werd een aangereden everzwijn opgehaald door het Natuurhulpcentrum.

Vrijdagavond, na een dag vol voorbereidingen voor onze Vossentocht, kregen we een telefoontje van de brandweer van Genk. Op de Taunuslaan in Genk was net een everzwijn aangereden.

Omdat het volgens de brandweer om een nogal stevig exemplaar ging, reden we met onze bestelwagen naar daar.

Al van veraf zagen we de flikkerlichten van de politie en brandweer, wat deed vermoeden dat het toch een redelijk zwaar ongeval was geweest. En inderdaad, bij het dichterbij komen zagen we de auto, herleid tot een wrak, langs de weg staan. Gelukkig bleven als bij wonder de bestuurders ongedeerd!

Iets verder lag de oorzaak van het ongeval: een gigantische everzwijnenbeer van naar schatting 180kg! De laatste tijd hebben we heel wat everzwijnen binnengekregen, zowel verkeersslachtoffers als dieren die in het kanaal terechtgekomen waren, maar zo een enorm exemplaar hadden we nog nooit gezien. Een aanrijding met een dergelijk zwijn is bijna hetzelfde als het rijden tegen een blok beton, dus de bestuurders hebben veel geluk gehad dat ze zonder kleerscheuren uit het ongeval zijn geraakt!

Aanrijdingen met everzwijnen zijn zeer moeilijk te vermijden. Ze steken plots de weg over, en door hun donkere kleuren vallen ze dan ook nog eens amper op waardoor ze voor erg gevaarlijke verkeerssituaties kunnen zorgen!

Het zwijn ligt momenteel nog bij ons, maar zal opgehaald worden door het INBO (Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek) die het dier gaan onderzoeken om zo meer te weten te komen over de groeiende Limburgse everzwijnenpopulatie.

Mega-everzwijn aangereden...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..