Mega-wasberentransport

8 december 2013

Mega-wasberentransport

Onze medewerkers zijn momenteel bezig met het vangen van 24 wasberen!

De dieren verblijven al een hele tijd in het Natuurhulpcentrum. De meerderheid werd in Wallonië in beslag genomen, waar de wasberen opeengepropt zaten in een veel te kleine kooi temidden van hun eigen uitwerpselen.

Enkele wasberen kwijtraken aan een goede dierentuin is al heel moeilijk, laat staan zulke grote groep! Gelukkig kregen we onverwachte hulp uit Zuid-Afrika. In het Jukani Wildlife Sanctuary waren ze net bezig met de bouw van een luxeverblijf voor 50 wasberen, en onze groep mocht als eerste komen. Hier waren we natuurlijk superblij mee, maar wasberen naar de andere kant van de wereld brengen is niet zo simpel.


Zo moesten alle dieren eerst en vooral gecastreerd of gesteriliseerd worden. Wasberen worden wereldwijd aanzien als invasieve exoten, die wanneer ze ontsnappen buiten hun natuurlijk leefgebied (Noord-Amerika) voor schade kunnen zorgen aan de inheemse natuur. Moesten onze wasberen ooit ontsnappen in Zuid-Afrika, kunnen ze al zeker geen jongen voortbrengen.

Vervolgens moesten alle dieren ingeënt worden tegen hondsdolheid, én nog een extra ontwormingskuur krijgen.

Een tijdje geleden waren eindelijk alle vergunningen in orde, dus werd het tijd om een vlucht te boeken. Deze nacht worden alle wasberen naar de luchthaven van Zaventem gebracht, en morgenvroeg vertrekken ze richting Johannesburg.

Mega-wasberentransport


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!