Met een aap aan de deur...

Gisterennamiddag stonden er enkele mensen met een aap aan de deur. Ze hadden hun komst wel telefonisch aangekondigd, maar toen ze met het dier aan de leiband uit de auto stapten, was het toch even schrikken.

De eigenaars hadden het berberaapje 6 jaar geleden in Parijs gekocht van een particulier die het dier had meegebracht uit Marokko. Ze dachten dat aapje Kenza een ideaal huisdier zou zijn. Kenza werd als een kindje opgevoed, had een pamper aan, sliep met de dochter samen in bed en liep braafjes aan de leiband. In de auto zat ze op de achterbank... met de gordel om.

Naarmate Kenza groeide, rees er bij de eigenaars ook meer en meer het besef dat apen niet in een huisgezin thuishoren. Ze besloten het dier onder te brengen in een Frans dierenopvangcentrum, maar daar werd Kenza verwaarloosd en mishandeld. Gelukkig kon de berberaap worden bevrijd en werd er later contact opgenomen met Stichting AAP in Nederland. Omdat de eigenaars ondertussen in België woonden, werden ze doorverwezen naar het Natuurhulpcentrum.

Kenza verblijft voorlopig in quarantaine, haar bloed en uitwerpselen zullen onderzocht worden. Wanneer ze gezond is bevonden zullen we haar proberen samen te voegen met soortgenoten. Dan zal Kenza eindelijk met andere berberapen kunnen optrekken, dan mag ze aap zijn in plaats van mens: iets dat ze nog nooit in haar leven heeft kunnen doen...

Album 'Berberaap Kenza'

Met een aap aan de deur...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..