Mini zwijntje veroorzaakt paniek in As

Vanmiddag kregen we enkele ongeruste oproepen uit het centrum van As. Daar zou een piepklein everzwijntje rondlopen op het plein achter het gemeentehuis.

Enkele medewerkers gingen ter plaatse om het diertje te vangen. Het zwijntje bleek al enkele uren rond te lopen over het dorpsplein en de drukke straat. Heel wat kijklustigen stonden te supporteren toen het ondeugende zwijntje zich verstopte onder de geparkeerde auto's. Na enkele vangpogingen lukte het om het diertje in een net te strikken.

Van dichtbij werd duidelijk dat het zwijntje geen echt everzwijntje was. Het model en uiterlijk leek sprekend op een hangbuikzwijn, de bruine kleur en de strepen over zijn rug doen dan weer aan een jong everzwijntje denken. Toch is het geen kruising, maar een Gottinger minivarkentje, een erkend minivarken-ras. 

Voorlopig zal het diertje nog een tijdje op het Natuurhulpcentrum verblijven. Het zwijntje mankt en heeft enkele kleine schaafwonden opgelopen tijdens zijn tocht door As. Indien de eigenaar van het dier niet komt opdagen zal er een nieuwe thuis gezocht worden voor dit schattige zwijntje...

Mini zwijntje veroorzaakt paniek in As

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..