Morgen eerste opendeurdag...

Al enkele dagen is het erg druk op het Natuurhulpcentrum, niet zozeer met onze dieren, maar vooral met de voorbereidingen van onze opendeurdagen.

Alles wordt immers in gereedheid gebracht om opnieuw duizenden leden en sympathisanten te ontvangen. Ze zullen getrakteerd worden op een unieke blik achter de schermen van ons opvangcentrum.

Zo wandelen de bezoekers eerst langs onze CITES-kooien waar momenteel een van onze bruine beren en een berberaap verblijven. Vervolgens komt de grote klimkooi met onze familie berberapen aan bod. De tocht gaat dan verder langs de binnenkooien vol met jonge dieren die langzaam leren zelfstandig te eten. Ook circustijger Tango kan u bekijken. Na de binnenkooien volgen tientallen buitenkooien waaronder de nieuwe wasberenkooi die momenteel wordt bevolkt door verschillende soorten papegaaien. Ook drie jonge dassen laten zich mooi bewonderen, iets dat we jullie niet ieder jaar kunnen laten zien.

Ook de 8 nieuwe vliegkooien met verschillende uilensoorten kan u bezichtigen. Achteraan op ons terrein vindt u enkele revalidatievijvers, onze twee overige bruine berinnen, de vossenkooi,... U wandelt een stukje langs de straat om vervolgens in te slaan via ons eekhoorntjespad. Daar zit u onze 7 jonge reeën die met de papfles werden grootgebracht, onze poema uit een Frans circus, onze tweede tijger,...

Onderweg kan u de allerkleinsten verwennen met een verrekijkerkwis, tombola, suikerspin of popcorn. Onze volledige winkel met pluche dieren, kalenders, posters, nestkasten en verrekijkers staat ook uitgestald. Na uw wandeling kan u nog rustig nagenieten van een hapje of drankje  op ons gezellige terras met livemuziek.

Voor diegenen die de grote drukte willen vermijden raden we aan om 's morgens om 10u30 te komen of 's avonds vanaf 17u.

Hopelijk tot morgen of een van de volgende zondagen...

Het NHC-team 

Morgen eerste opendeurdag...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..