Mussentellers gezocht...

De Mussenwerkgroep Vlaanderen is op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen om de huismussenpopulatie beter in kaart te brengen.

Het gaat immers niet goed met onze tsjilpende huismussen. De afgelopen 40 jaar zou de populatie met 30% zijn achteruitgegaan. Er rijzen heel wat vragen: waarom zo'n achteruitgang, wat is er veranderd, huidige populatie,... Vragen waarop de Mussenwerkgroep Vlaanderen antwoorden wil vinden en jij kan daarmee helpen!

De inventarisatiemethode is zo opgebouwd dat iedereen kan deelnemen. Weet je nog niet zo veel over vogels of ben je juist een volleerd vogelkijker? Heb je weinig of veel tijd? Wil je op je eentje tellen of in groep? Zitten er veel huismussen in jouw omgeving of juist geen? Iedereen kan zijn steentje bijdragen!

INTERESSE? Op maandag 21 februari organiseert Vogelbescherming Vlaanderen een infosessie over het huismussenonderzoek. Afspraak om 20u in de Grote Lindezaal van het Natuurhulpcentrum (Industrieweg Zuid 2051 - 3660 Opglabbeek).

Extra info kan je vinden op deze site http://www.mussenwerkgroep.be/

Foto: Dries Damiaens

Mussentellers gezocht...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..