Naar het ziekenhuis...

Van het Algemeen Ziekenhuis Damiaan te Oostende kregen we een nieuw anesthesietoestel!

Vorige week moest ik een dagje naar het ziekenhuis. En nog wel naar het academisch ziekenhuis Damiaan in Oostende. Gelukkig ben ik niet ziek, en voor één keer ga ik graag naar het ziekenhuis!

Heel simpel, we krijgen van dit ziekenhuis een anesthesietoestel. Het toestel dat in onze operatiekamer momenteel dienst doet voor beademing en anesthesie van de dieren is ouder dan Frauke, de anesthesist die onze dierenarts regelmatig helpt bij zware operaties.

En als je dan weet dat je heel lang moet studeren voor je anesthesist bent is wel duidelijk dat ons oude toestel echt wel oud is. Maar nieuwe toestellen zijn voor ons gewoon onbetaalbaar. Gelukkig kende Frauke heel wat collega's en op haar oproep om uit te kijken naar een goed en goedkoop toestel kregen we respons uit Oostende van haar collega Dr. Francis. We konden een nog heel goed toestel gratis komen afhalen! En zo kwam het dat ik erg in mijn nopjes was. En het werd gewoon nog beter, want daar in het academisch ziekenhuis Damiaan hadden ze zowaar hapjes en drankjes laten aanrukken, en er was ook heel wat pers aanwezig!

Tenslotte nog een heel dikke dank u wel voor directie en dokters van AZ Damiaan. Dank zij hun toestel kunnen onze dieren weer lekker en veilig slapen tijdens operaties!

Sil Janssen

Naar het ziekenhuis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..