Naar Leuven...

Gisteren werden een aantal interventies uitgevoerd in de buurt van Leuven.

Omdat er in de streek rond Leuven geen opvangcentrum is voor in nood verkerende wilde dieren, moeten we geregeld die richting uit.

Gisteren moesten we zo voor maar liefst drie interventies naar Leuven. Onze eerste stop was in Tildonk. Daar zwom op de vaart een tamme gans met een gebroken poot en volgens de melders had het dier moeite om zijn groep soortgenoten te volgen.

Daar aangekomen merkten we het dier vrij snel op. Omdat de groep ganzen onmiddellijk de veiligheid van het water opzocht, moesten we een kajak te water laten. Hiermee kon de gans uiteindelijk gevangen worden.

Na de ganzenvangst reden we door naar het politiekantoor van Leuven. Daar hadden ze die morgen een oproep binnengekregen van een ongeruste bewoner die een slang vond in zijn tuin. Gelukkig had de man snel een emmer over het dier kunnen plaatsen en kon de toegesnelde politiepatrouille de slang meenemen. Toen we het ophaalden, bleek het dit keer gelukkig niet om het zoveelste ontsnapte dier te gaan, maar om een inheemse gladde slang! Deze vrij zeldzame reptielen komen in Vlaams-Brabant maar op enkele locaties voor. Lang hebben we het dier dan ook niet in het Natuurhulpcentrum gehouden; vandaag lieten we het in een geschikt biotoop terug vrij.

Tenslotte moesten we nog naar Winksele waar een zwaan zou zitten met visdraad rond de snavel. De zwaan werd snel gevonden, maar de visdraad was gelukkig al verdwenen, dus konden we terugkeren naar het Natuurhulpcentrum.

Naar Leuven...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..