Nachtzwaluw opgevangen...

Vandaag werd er in ons centrum een zeldzame nachtzwaluw binnengebracht.
Deze prachtige vogel bleek erg verzwakt te zijn. Wellicht door een combinatie van de jonge leeftijd van het diertje en het slechte weer.

Wellicht zal de vogel binnen 2 dagen terug van de vrijheid mogen genieten. Eerst wordt hij goed bijgevoederd en krijgt hij een ontwormingskuur.

Nachtzwaluwen zijn vrij zeldzame vogels die, zoals de naam het al zegt, 's nachts actief zijn. Ze broeden in open naaldbos op zandgronden, ook op open plekken in open gemengde bossen.
Ze leven voornamelijk van insecten. Je kan ze herkennen aan een vreemd, kikkerachtig geluid. Dit geluid draagt zéér ver, vaak tot op 1 kilometer hoorbaar!

Gelukkig komen ze nog sporadisch voor in onze streken.
Opvallend is de enorme bek van het diertje... Als hij jaagt op insecten dan spert hij zijn enorme snavel als een soort van vangnet open en zo vangt hij honderden vliegende insecten op een avond.

Nachtzwaluw opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..