Nakima dolverliefd in Wales...

Chimpansee Nakima is dolverliefd op Freddy. Het verliefde koppeltje wijkt niet van elkaars zijde.

Nakima, het eenzame chimpanseevrouwtje, werd 2 weken geleden naar een opvangcentrum in Wales gevlogen. Daar wachtte Freddie, een weduwnaar, haar ongeduldig op.

Normaal zou het koppel pas na 6 maanden bij elkaar in de kooi mogen, na een uitvoerige kennismaking door de tralies.

Omdat beide chimpansees uitzonderlijk geïnteresseerd waren in elkaar, werd besloten ze al na 1,5 dag bij elkaar te laten. Nakima zat tijdens de eerste nacht, zelfs tot 's morgens vroeg, smoorverliefd naar haar Freddie te lonken.

Het koppel lijkt gelukkiger dan ooit. Nakima lacht de hele dag door, iets dat we haar hier in Opglabbeek slechts zelden zagen doen.

Voor Nakima is dit al haar 3e verhuizing. Ze werd als huisdier gehouden op een klein appartementje in Brussel. Toen ze daar te groot voor werd, verbleef ze in een Brussels honden- en kattenasiel. Van daaruit werd ze uiteindelijk verplaatst naar het Natuurhulpcentrum.

Dankzij onze Nederlandse collega's van stichting AAP slaagden we erin een goede thuis voor haar te vinden.
 

Nakima dolverliefd in Wales...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..