Nakima vertrokken naar Wales...

Onze chimpansee, Nakima, is vanmorgen vroeg vertrokken naar Wales. Al om half 6 was onze dierenarts paraat om haar te verdoven. Nakima moest immers in een speciale transporteerkist vervoerd worden.

Gelukkig verliep alles heel vlot. Toen Nakima eenmaal in haar kist zat, werd ze terug wakker gemaakt via een injectie. Dieren op een vliegtuig moeten immers helemaal wakker zijn tijdens het transport.

Om 8u konden we haar aanmelden op de luchthaven van Zaventem. De firma Hartrodt zorgde voor alle papierwerk zodat de wachttijd erg kort was. Vanuit Brussel zal ze een uurtje vliegen tot London.

De mensen van het opvangcentrum in Wales zullen haar daar ophalen. Daarna volgt nog een route van 200km over de weg.

De chimpansee zal nog 6 maanden in een aparte kooi moeten verblijven. Uiteindelijk zal Nakima in het opvangcentrum kennis maken met Freddie, een mannetjes chimpansee.

Hopelijk volgen voor haar nog vele gelukkige dagen in Wales, samen met haar maatje Freddie.
 

Nakima vertrokken naar Wales...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..