Natuurhulpcentrum bouwt nieuwe leeuwenkooi...

Afgelopen weken werd er hard gewerkt achter de schermen van het Natuurhulpcentrum. Metershoog hekwerk en betonnen blokken werden aangebracht terwijl de betonmolen op volle toeren draaide.

Het resultaat van al dit werk kan binnenkort bewonderd worden op onze Leeuwendag (10 februari), maar we lichten nu al een tipje van de sluier...

We zijn immers erg trots op onze nieuwe aanwinst: een indrukwekkende 'leeuwenkooi'. De werken vlotten goed en er kan komende dagen aan de afwerking begonnen worden. De gigantische metershoge omheining zal nog worden voorzien van stroomdraad en een speciaal op maat gemaakt stalen net zal de kooi in de toekomst ook toegankelijk maken voor apen of andere klimmende dieren.

Aangezien het Natuurhulpcentrum steeds meer aanvragen krijgt van de overheid tot opvang van grote katachtigen, beren en wolven,... besloten we eind 2007 over te gaan tot het bouwen van een extra stevige 'leeuwenkooi'.

Aangezien we momenteel al 3 jonge leeuwen huisvesten, zal de gloednieuwe kooi zeer binnenkort in gebruik worden genomen! 

Natuurhulpcentrum bouwt nieuwe leeuwenkooi...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..