Natuurhulpcentrum breidt opnieuw uit...

Het Natuurhulpcentrum groeit jaar na jaar en ook onze laatste uitbreiding, de exoten-vleugel, zit ondertussen propvol. Plaatsgebrek dringt zich op maar nieuwe uitbreidingen zijn erg beperkt op onze huidige locatie.

Op langere termijn is er wel een reële kans dat we op de terreinen van de Technische Dienst van Opglabbeek, fors kunnen uitbreiden.

Toch laten we geen kans onbenut om extra ruimte te verwerven. Wanneer tijdens de zomer 2006 een woonhuis op 47 are grond in de Dennenstraat te koop kwam besloot onze raad van bestuur een en ander te bekijken. De terreinen waren interessant omdat ze echt grenzen aan onze huidige terreinen. Enkel was de vraagprijs te hoog.

Maar toen in het najaar de prijs zakte, besloten we om deze unieke kans te grijpen. Met steun van veel mensen en met de garantie dat Vogelbescherming Vlaanderen ons zou helpen als we in financiële problemen zouden geraken, konden we op een veilige manier overgaan tot de aankoop.

Het is de bedoeling om aan de achterzijde van ons centrum een buffer te creëren en enkele extra grote rennen te voorzien voor de opvang van reeën, ganzen, struisvogels, damherten enz.

Het bijbehorende stuk bos willen we gebruiken om jonge eekhoorns hun eerste stappen in de vrije natuur te laten zetten. Ze kunnen nu rechtstreeks van uit hun grote kooi de natuur in.

Momenteel ruimen we de terreinen op, breken we enkele oude bouwsels af en zijn we bezig met het plaatsen van een grote omheining. Dit konden we doen dank zij twee sponsors. De poorten worden immers geleverd door de firma Lambert Geerkens uit Meeuwen-Gruitrode en de 200 lopende meter omheining kregen we aan een heel goede vriendenprijs bij Garden-Center in Genk.

We hopen tijdens de winter nog enkele streekvreemde bomen en struiken te verwijderen en inheemse struiken aan te planten. Als alles meezit kunnen we in de lente de nieuwe rennen inzaaien met gras en kan U tijdens onze opendeurdagen van september uitgebreid kennis maken met onze nieuwste terreinen...
 

Natuurhulpcentrum breidt opnieuw uit...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..