Natuurhulpcentrum en Mathieu Gijbels slaan handen in elkaar.

In het najaar gaat het Natuurhulpcentrum uitbreiden. Dit is absoluut nodig want onze huidige binnenkooien zijn al ruim 25 jaar oud en dringend toe aan vervanging.

Bovendien kampen we met een nijpend plaatsgebrek. Elke zomer zitten onze binnen- en buitenkooien propvol met revaliderende wilde dieren. De uitbreidingsplannen waren al langer aangekondigd maar komen nu in een stroomversnelling. We vonden al een architect die de plannen gratis tekende, maar nu was het zoeken naar een aannemer die snel en efficiënt het gebouw zou kunnen plaatsen.

Aangezien de kooien die we gaan afbreken, onze enige binnenkooien zijn, was timing cruciaal. Vanaf september lopen de kooien leeg omdat heel wat inheemse dieren dan de vrijheid krijgen. Tussen oktober en april zou ons nieuwe gebouw moeten verrijzen om tijdig kaar te zijn voor het aanstormende drukke seizoen.

De Opglabbeekse industriebouwer Mathieu Gijbels ging de uitdaging aan en zette hun engagement kracht bij met een zeer scherpe prijs. Dankzij een ver doorgedreven engineeringsafdeling en een ervaren montageteam slagen ze erin de ruwbouw op 5 weken wind- en waterdicht op te leveren.

Vandaag werd de samenwerking bezegeld met een bezoek aan het Natuurhulpcentrum en de ondertekening van het contract. We hopen nu verder nog bedrijven en aannemers warm te kunnen maken om in ons verhaal te stappen. Onze vaste sponsor Eerdekens Industrievloeren liet alvast weten dat we ook weer op hem kunnen rekenen.

Ook aan onze sympathisanten zullen we binnenkort extra steun gaan vragen. Vanaf september zal u virtueel door ons nieuwe gebouw kunnen lopen dankzij een 3D-tekening. Hopelijk kunnen we ook u overtuigen en zet u mee de schouders onder dit broodnodige uitbreidingsproject...

Foto: Het team van firma Mathieu Gijbels met NHC voorzitter Sil Janssen.

Natuurhulpcentrum en Mathieu Gijbels slaan handen in elkaar.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..