Natuurhulpcentrum mag uitbreiden!

Deze week kregen we heel goed nieuws van de bestendige deputatie van de provincie Limburg!

De laatste stap in de weg naar onze grootste uitbreiding ooit is genomen. De provincie heeft het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) definitief goedgekeurd! Voor ons is dit goed nieuws, want nu kunnen we onze uitbreidingsplannen omzetten in concrete projecten.

De bedoeling is dat er op de 2 hectare die we nu extra tot onze beschikking hebben, op lange termijn nieuwe kooien, stallingen en opslagruimtes gaan bouwen. Door het jaar na jaar toenemende aantal dieren dat we opvangen, is hier een grote nood aan.

Een tijdje geleden deden we al een oproep naar architecten om ons te helpen onze projecten te verwezenlijken.  Tientallen architecten reageerden hierop, en uiteindelijk hebben we gekozen voor een architect uit Tongeren, die helemaal gratis voor ons wil tekenen! We zijn hier geweldig blij mee, aangezien het volledige project heel wat geld zal kosten en dit toch een grote kost is die we al kunnen uitsparen.

Nu we mogen bouwen willen we natuurlijk niet te lang wachten, en de bedoeling is dat we dit voorjaar al gaan starten.

Natuurhulpcentrum mag uitbreiden!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..