Natuurhulpcentrum opent nieuwe dierenverblijven en zonnepanelen...

Gisteren was het groot feest op het Natuurhulpcentrum. Er verzamelden heel wat genodigden voor de officiële opening van de nieuwe dierenverblijven. Verder werden ook onze zonnepanelen officieel opgestart.

Gedeputeerde voor Leefmilieu Frank Smeets gaf het startschot voor de inwerkingtreding van de zonnepanelen. Vanaf heden wordt er dus groene stroom geproduceerd op het Natuurhulpcentrum. Wij danken in het bijzonder de firma Conergy, producent van de zonnepanelen en de firma's die de panelen plaatsten: Hamalco en Lars Wevers.

Later op de avond was het nieuwe terrein aan de beurt. Dit perceel werd eind 2006 aangekocht en werd gedurende 2007 volledig ingericht. De nieuwe dierenverblijven werden officeel geopend door onze zorgmoeders en -vaders. Zij zorgen ervoor dat we jaar na jaar honderden jonge dieren succesvol kunnen grootbrengen.
Als kers op de taart kregen enkele jonge eekhoorns de vrijheid.

Het nieuwe terrein beschikt over 3 enorme multifuncionele kooien, 2 grote rennen en een uitwenbos voor reeën. De inrichting kon enkel verwezenlijkt worden dankzij steun van de Nationale Loterij en de firma Lambert Geerkens. Bovendien konden we rekenen op de financiële steun van Nederlandse Dierenbescherming en de NSHD (Nederlandse Stichting Hulp aan Dieren).

Wie onze nieuwe dierenverblijven met eigen ogen wil bekijken, is natuurlijk van harte welkom op onze OPENDEURDAGEN: zondag 2 en 9 september..

Tot dan...

Natuurhulpcentrum opent nieuwe dierenverblijven en zonnepanelen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..