Natuurhulpcentrum overspoeld door reeën...

De laatste tijd wordt het Natuurhulpcentrum overspoeld door reeën . Het begon vorige week woensdag met een in het kanaal gesukkeld ree in Balen. Gelukkig hadden enkele mensen het ree al uit het water kunnen halen, en het daarna binnengebracht bij een dierenarts. Na een nachtje opwarmen en bekomen in onze intensive care-afdeling konden we het gelukkig terug vrijlaten.
Twee dagen later, op vrijdagavond, kregen we twee oproepen uit Gellik. Op slechts enkele kilometers van elkaar waren twee reeën aangereden. Eén ree was bij aankomst al overleden, het andere is voor verzorging meegenomen naar het Natuurhulpcentrum.

Zondag was dan weer de “topdag” met in totaal vijf opgevangen reeën! In de nacht van zaterdag op zondag werden we door de 101-centrale opgeroepen voor alweer een aangereden ree, dit keer in Zolder. Dit ree zit momenteel nog altijd in het Natuurhulpcentrum, maar mag wellicht morgen terug worden vrijgelaten.

Zondagvoormiddag liep dan weer een ree rond tussen enkele woningen in Genk. Geen veilige situatie, dus werd dit ree met behulp van enkele lange netten gevangen. In een nabijgelegen natuurgebied kon het ree worden vrijgelaten.
Terwijl onze medewerkers bezig waren dit ree te vangen, kregen we uit Dilsen een oproep over een verkeersongeval met een ree als slachtoffer.

Alsof dit nog niet genoeg was, zat er namiddag bij DSM, een Genks bedrijf, een ree vast binnen de omheining. Ook dit ree kon snel gevangen worden en later terug vrijgelaten worden. Als afsluiter werd in Rotem een ree aangereden. Het dier was er spijtig genoeg zo erg aan toe, dat beslist werd het te euthanaseren.

Ook vandaag bleven de reeën actief. Deze morgen kregen we telefoon van een bedrijf uit Genk. Binnen de omheining zaten twee reeën vast. Bij aankomst waren de reeën gelukkig zelf al kunnen ontsnappen.
 

Natuurhulpcentrum overspoeld door reeën...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..