Natuurhulpcentrum overstelpt met jonge konijnen...

7 mei 2010

Natuurhulpcentrum overstelpt met jonge konijnen...

Afgelopen weken kreeg het Natuurhulpcentrum tientallen wilde konijnen binnen. De jonge diertjes, soms slechts enkele dagen oud, werden door honden uitgegraven of ontdekt tijdens opruimwerken in de tuin.

Maar liefst 37 jonge konijnen bevolken momenteel onze spoedafdeling. Een aantal piepjonge konijnen verblijven nog in onze couveuses waar ze kunnen genieten van een constante temperatuur, luchtvochtigheid én aangepaste melk. De konijnen die wat ouder zijn als ze binnenkomen of de dieren die uit de couveuse mogen verblijven in grotere binnenbakken. Zij maken langzaam de omschakeling van melk naar groenvoer.

Eens onze jonge konijnen kunnen overleven op kruiden, grassen en bloemen mogen na een korte periode in een aangepaste buitenkooi terug de natuur in. Zo werden er al ruim 10 jonge konijntjes vrijgelaten in een jachtvrij natuurreservaat.

Wie zelf met een nest jonge konijnen in aanraking komt blijft er in eerste instantie best vanaf. Als de jongen door mensen worden aangeraakt, is de kans groot dat de moeder ze achterlaat. Nesten waarvan het hol is uitgegraven of vernield of jonge konijnen die je verkleumd en nat aantreft breng je best zo snel mogelijk naar ons opvangcentrum. Probeer nooit zelf jonge zoogdieren groot te brengen. Dit is specialistenwerk en vergt veel ervaring, kennis, tijd, aangepast voeding, couveuses,...

Album 'Jonge konijntjes'

Natuurhulpcentrum overstelpt met jonge konijnen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!