Natuurhulpcentrum overvol met slangen...

Wie afgelopen zondag aanwezig was op onze opendeurdag kon het met eigen ogen zien: de reptielenafdeling van het Natuurhulpcentrum zit overvol.

Daarbovenop werden er gisterenavond op slechts 2 uur tijd, 3 slangen opgevangen. Het ging daarbij om 2 exotische slangen en 1 inheemse.

Op het domein van het psychiatrisch ziekenhuis te Rekem moesten we een inheemse gladde slang vangen. Het diertje zat vast in een serre maar bleek niet gewond. Het gladde slangetje kon dan ook op een andere locatie worden vrijgelaten.

Ondertussen kwam er een oproep uit Diest, waar men een roodgekleurde slang had gevonden. Het bleek achteraf om een ontsnapte rode rattenslang te gaan. Een soort die door veel beginnende liefhebbers wordt gehouden.

Het meest schrijnende was de vondst van een boa. Deze wurgslang van ruim 1m50 zat in een metalen vat, midden in een bos te Neerpelt. Het dier had verschillende wonden die uitpuilden van de vliegenlarven. Waarom het dier werd gedumpt blijft een raadsel. Misschien zou een bezoek aan de dierenarts teveel gekost hebben?

Natuurhulpcentrum overvol met slangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..