Natuurhulpcentrum plaatst extra zonnepanelen...

Vandaag werden er extra zonnepanelen geplaatst op het dak van ons CITES-gebouw. Op deze manier probeert het Natuurhulpcentrum het goede voorbeeld te geven en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen te stimuleren.

Maar liefst 30 fotovoltaïsche panelen werden vandaag geplaatst op het dak van ons CITES-gebouw. Dit zadeldak is naar het zuiden gericht en heeft de hele dag zon. Een ideale plek dus voor de plaatsing van zonnepanelen. De firma Hamalco en Lars Wevers, die ook al de eerste zonnepanelen op ons hoofdgebouw plaatsten, stonden ook nu in voor de plaatsing.

Door elektriciteit uit de zon te genereren probeert het Natuurhulpcentrum zijn elektriciteitsverbruik onder controle te houden. Door het stijgend aantal dieren, bezoekers en activiteiten stegen ook de elektriciteitskosten enorm. Vooral het stijgend aantal reptielen slorpt heel wat elektriciteit op. Reptielen zijn immers koudbloedige dieren wiens terrarium vaak op minstens 25° verwarmd moet worden. We verwachten dan ook dat deze milieu-investering op termijn goed zal renderen.

Wie naar de vossentocht komt op 14 november, kan onze gloednieuwe zonnepanelen bewonderen. Meer informatie over onze fotovoltaïsche installatie kan u dan vinden op het groot infobord op ons binnenplein.

Natuurhulpcentrum plaatst extra zonnepanelen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..