Natuurhulpcentrum propvol met apen...

Het Natuurhulpcentrum zit momenteel propvol met nieuwe apen. De toevloed begon vorige week, toen er te Roosdaal een Witoorpenseelaapje in beslag werd genomen. De eigenaar had niet de juiste papieren voor het dier en had het aapje bovendien uitgewisseld met een dierentuin wat ten strengste verboden is.

Gisteren werden er opnieuw 7 apen in beslag genomen in het Waalse Lessines. Het gaat om twee berberapen, een groene meerkat, een capucijnaap, een beermakaak en twee java-apen. De dieren werden gehouden in erbarmelijke omstandigheden, waren graatmager, vertoonden kale plekken én opnieuw beschikte de eigenaar niet over de nodige papieren.

De Federale gerechtelijke politie dienst Leefmilieu en de overheidsdienst Dierenwelzijn & Cites besloten de dieren in beslag te nemen op basis van de zoogdierenpositieflijst.

Vanmiddag werd er ook nog een roodbuiktamarin opgehaald in Antwerpen. De politie had het kleine aapje op straat gevonden en plaatste het dier voorlopig bij een honden- en kattenasiel.

De apen verblijven voorlopig allemaal in quarantaine totdat de medische testen hen ziektevrij verklaren.
 

Natuurhulpcentrum propvol met apen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..