Natuurhulpcentrum redt ree uit kanaal...

Gisterenavond werd een ree gevangen dat in het Albertkanaal terecht was gekomen. Het dier kon direct terug vrij gelaten worden.

Gisterenavond kregen we een telefoontje van een fietser die in het Albertkanaal, tussen de sluis van Godsheide en Diepenbeek, een ree zag zwemmen. Een gevaarlijke situatie voor het dier, want door de steile betonnen randen is het zo goed als onmogelijk voor een ree om terug op het droge te raken.

Na het inladen van een kayak en enkele stevige netten vertrokken enkele medewerkers naar het kanaal. Daar werd het ree, een jonge bok, snel opgemerkt. De kayak werd te water gelaten en met de hulp van een visser met een roeibootje kon het ree naar de kant gedreven worden. Daar werd het met een schepnet uit het water gevist. Echt verzwakt was het ree gelukkig nog niet, dus kon hij snel in een nabijgelegen natuurgebied terug worden vrijgelaten.

De laatste dagen worden we echt overspoeld met oproepen over reeën. Rond deze periode worden jonge reeën geboren. De jongen van verleden jaar worden door de moeder verstoten, en moeten op zoek gaan naar nieuwe territoria. En tijdens die zoektocht raken ze nogal eens in de problemen: verkeersslachtoffers, reeën die in tuinen zijn vastgeraakt, verzwakte dieren, en soms reeën die in het kanaal terechtgekomen zijn.

Album 'Ree in kanaal'

Deze reebok werd door enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum uit het water gevist.

Natuurhulpcentrum redt ree uit kanaal...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..