Natuurhulpcentrum vangt 15 speciale reptielen op...

Gisteren werd het Natuurhulpcentrum gevraagd om te assisteren tijdens een huiszoeking in Wallonië. De agenten waren op zoek naar drugs en wilden enkele grote terraria met slangen doorzoeken. De Federale Gerechtelijke politie dienst Leefmilieu had hierbij onze hulp nodig.

Het Natuurhulpcentrum werd gevraagd de dieren te identificeren en indien nodig te vangen. Het bleek te gaan om 6 verschillende soorten wurgslangen, 2 Jemen-kameleons en een waterschildpad.

In totaal werden er 12 slangen aangetroffen: tapijtpythons, balpythons, boa's, een regenboogboa, een tijgerpython en enkele rattenslangen. In wallonië is voor dergelijke slangen een vergunning vereist, aangezien de eigenaar hier niet over beschikte, besloot het parket de dieren in beslag te nemen.

Momenteel verblijven de serpenten in onze reptielenkamer. De grotere slangen kregen een extra ruim terrarium met voldoende klimmogelijkheden en ook de kameleons kregen aangepaste accommodatie.

De dieren zullen voorlopig in het Natuurhulpcentrum blijven tot er een goede oplossing voor ze wordt gevonden...
 

Natuurhulpcentrum vangt 15 speciale reptielen op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..