Natuurhulpcentrum vangt 2 tijgers op...

Vanmorgen moest het Natuurhulpcentrum bijstand verlenen aan de Federale Gerechtelijke Politie Dienst Leefmilieu en de Lokale Politie NO-Limburg. De agenten hadden een circusfamilie met 2 tijgers ontdekt die 'kampeerden' bij een plaatselijke landbouwer.

De dieren moesten om veiligheidsredenen dringend een nieuw onderkomen krijgen. De circuswagen waarin de dieren verbleven was allesbehalve in goede staat en de tralies werden op één plaats zelfs met ijzerdraadjes aan elkaar gehouden. De betrokken burgemeester oordeelde dat deze situatie te gevaarlijk was en vroeg de politie om tot actie over te gaan.

Om de twee tijgers van 14 jaar oud te verdoven en op te vangen werd een beroep gedaan op ons opvangcentrum. Eenmaal ter plaatse bleken beide tijgermannen(Tango & Ginger) elk in een aparte helft van de wagen te verblijven. Enkele dagen eerder had één van de tijgers de andere aangevallen door de tralies heen met een lelijke pootwonde tot gevolg. Aangezien ze zeer agressief zijn, mochten ze dus niet samen gehuisvest worden wat voor de nodige verhuis zorgde in het Natuurhulpcentrum. Zo moest leeuw Brutus bijvoorbeeld naar een andere kooi en ook enkele capucijnapen kregen een ander verblijf.

Aangezien een volwassen mannetjestijger ongeveer 250kg weegt was onze 'grote transportkooi' helemaal gevuld met slechts één exemplaar. Daarom moesten we tweemaal naar Opglabbeek rijden waarbij we gelukkig een escorte kregen van de lokale politie NO-Limburg.

Beide tijgers blijven voorlopig nog hier, de eigenaar zal de nodige vergunningen moeten aanvragen om ter plaatse te mogen blijven of hij zal een veilige oplossing op een andere locatie moeten waarborgen...

Album 'Tijgers'

Natuurhulpcentrum vangt 2 tijgers op: een fotoverslag

Natuurhulpcentrum vangt 2 tijgers op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..