Natuurhulpcentrum vangt berenjong op...

20 oktober 2006

Natuurhulpcentrum vangt berenjong op...

Gisteren werd de bijstand van het Natuurhulpcentrum gevraagd voor een erg bijzondere inbeslagname. Agenten van de Federale Politie, Cel Leefmilieu, namen bij een dierenhouder in Henegouwen 3 exotische dieren in beslag.

Naast 2 apen, een groene meerkat en een kapucijnaap, werd ook een 1 jaar oud berenjong in beslag genomen. Het betreft een jong vrouwtje (1m20 rechtstaande) dat behoort tot de soort Ursus Americanus of Amerikaanse zwarte beer.

Het dier zou geïmporteerd zijn uit een Canadese zoo en werd in beslag genomen op basis van de Zoogdierenpositieflijst. Deze wetgeving is van kracht sinds 2002 en bepaalt welke zoogdieren een particulier nog mag houden als huisdier. Uiteraard zijn apen en beren ten strengste verboden!

De apen verblijven momenteel in onze quarantaine waar ze op allerlei gevaarlijke ziektes worden onderzocht. Het jonge beertje, Lucky gedoopt, heeft een ruime kooi in onze nieuwe vleugel ter beschikking.

Deze inbeslagname bewijst nogmaals dat je in België eender welke diersoort kan aanschaffen. Gelukkig gebeuren er geregeld strenge controles door de overheid waardoor dergelijke gevallen van dierenhandel aangepakt kunnen worden.
 

Natuurhulpcentrum vangt berenjong op...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!